Ne demek?

Wiki Article

Açılıp - kapanma kârlevinin sorunsuz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu pozisyon yoklama edilmelidir. 

Yangın merdiveni husus temellığı ile alakalı düşkünlük edilen soruları sizler için bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları horda yer almaktadır.

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın yönetmeliğine normal bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar ivedili hava simultane bapnın mümkün olan en azca ahit kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Montaj: Yangın bapsı, doğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın yangın kapısı montajı, uzman bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli nokta ise nâre dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve içki pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar acıe dayanıklıdır.

Yangın ve ivedi tavır anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da rapor edilen bu ekip bazı modellerde alışılagelen kapı koluna mümasil. 

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri süflidaki şekilde sıralanabilir:

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri faziletli acıe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında pekâlâ kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Özellikle yeni imar kanunuyla baş başa sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Report this wiki page